Bedrijfsuitje 7 Missions
Home       Caches       Zwervers       Events       Navigeren       Puzzels       Caches maken      
Bedrijfsuitjes/familieuitjes       Boek Alles over geocaching       Shop       Alles over GPS       Links      


Events

Events zijn bijeenkomsten van cachers op een bepaalde locatie. Ze zijn erg populair. Groundspeak onderscheidt verschillende soorten events / eventcaches. Het betreft Event caches (een standaard event), Mega Event caches (bijeenkomsten van cachers met minimaal 500 deelnemers), en Cache In Trash Out Events (events waarbij, als een soort tegenprestatie voor het mogen neerleggen van caches, rommel wordt opgeruimd of in de natuur wordt gewerkt).


Alles over geocaching: Geocaching Event Judith Visser
Tijdens het geocaching event Wageningen City of Crime moesten bekende thrillerschrijvers worden opgespoord, zoals Judith Visser.


Alles over geocaching: Geocaching event Naarden
GME Naarden.


Aanmelden
Bij de meeste events moet je van tevoren aangeven dat je komt. Dat doe je door het event te 'loggen' met een 'Will attend'. Bij de cachebeschrijving staan soms nog aanvullingen hierop. Soms moet je ook een apart formulier invullen op een website die bij het event hoort of een mailtje sturen naar de organisatie. Voor veel events wordt een bijdrage gevraagd om de kosten te dekken. De organisatie accepteert je inschrijving pas als je het inschrijfgeld en het geld voor eventueel bestelde consumpties hebt betaald.

Loggen
Als je een event hebt bezocht, kun je het event ook loggen. Je doet dat zoals je een gewone cache logt, alleen kies je nu bij logtype niet voor Found it maar voor Attended. De caches die tijdens het event worden gelopen, kun je op de gebruikelijke manier loggen.
Komende events
De 'komende' events kun je bij Geocaching.com opvragen. Het makkelijkst is dat in het hoofdscherm op Events te klikken. Je krijgt dan de events bij jou in de buurt (in een ruime straal rond je woonplaats). De events staan in volgorde van datum. Je kunt de events ook op de kaart laten zine. Klik dan op 'Geocaches op de kaart weergeven'.

Of klik hierAlles over geocaching: Het Gele Bussie
Het (ooit fameuze) Gele Bussie was vroeger op elk event aanwezig.


 

  Alles over geocaching     
    e-mail: info@raffen.nl - telefoon: 06-3020-3090<!--Begin RAFFEN webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over geocaching</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Alles over geocaching is de site waaop je informatie vindt over geocaching (schatzoeken met een GPS). Je vindt er informatie over gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies en nog veel meer. Ook vind je hier informatie over het boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1 van Jaap van Raffe en Tineke de Boer. <p> Trefwoorden: geocaching, schatzoeken, GPS, gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies, boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1, Jaap van Raffe, Tineke de Boer