Bedrijfsuitje 7 Missions
Home       Caches       Zwervers       Events       Navigeren       Puzzels       Caches maken      
Cursus geocaching       Boek Alles over geocaching       Shop       Alles over GPS       Links      


Cursus
Alles over geocaching

Als je meer wilt weten over geocaching dan is een cursus geocaching misschien iets voor je. Wij organiseren elk jaar een beginnerscursus en een cursus voor gevorderden. Dat doen we in het voorjaar (april/mei). In 2020 is er echter helaas geen cursus i.v.m. andere activiteiten en adviezen van het RIVM. Wil je dus wat meer weten over geocaching, dan is Ons boekje Alles over geocaching misschien aanrader.

Alles over geocaching: Cursus geocaching


Aanmelden

Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar:   info@wallawalla.nl.   Geef even aan, aan welke cursus je mee wilt doen, met hoeveel mensen je wilt komen en of je zelf een GPS hebt.

Kosten
De cursussen zijn gratis.

Waar?
De cursussen worden georganiseerd in Wageningen. We beginnen op het veldje bij Nol in 't Bosch (Hartenseweg 60).

Loggen
De oefencaches die je tijdens de cursus gaat zoeken zijn te loggen. Het zijn al bestaande caches.

Het event is uiteraard ook te loggen. Meer informatie vind je binnenkort op geocaching.com. Als je het event wilt loggen, moet je ook even via geocaching.com aanmelden door het event 'te attenden'.

Beginnerscursus
De beginnerscursus is bedoeld voor iedereen die nog niet helemaal weet wat geocaching is. Tijdens de cursus vertellen we kort wat GPS is en wat je met GPS kunt en uiteraard wat geocaching is, hoe het is ontstaan, welke soorten caches er zijn etc. Ook vertellen we meer over traditionals en multi's etc. en hoe je die vindt. Daarna ga je zelf op zoek naar een multicache waarbij je een aantal technieken kunt uitproberen.

Na ongeveer anderhalf uur is er een korte pauze met wat te drinken en een koek.

Na de pauze vertellen we meer over Mystery-caches. In dit deel ga je uiteraard ook zelf aan de slag met puzzels. De oplossingen leiden je vervolgens naar de locatie van de cache. De oplossingen kun je ook gebruiken om De Guitige Geocacher op te sporen. Ook gaan we in op de geheimen van het boek d3Zusjes.

Alles over geocaching: Cursus geocaching

Wanneer?
Nog onbekend. Dit voorjaar is de cursus afgelast.

Maximaal aantal deelnemers
Aan de beginnerscursus kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen.

GPS
Als je beginner bent en je hebt nog geen GPS, dan kun je er een van ons lenen. Geef dit even aan bij de aanmelding.

Je kunt ook zelf een GPS meenemen. Welke maakt niet echt uit. De uitleg is echter gericht op GPS-en van Garmin. We gaan er vanuit dat je een beetje weet hoe de GPS werkt (dat je coördinaten in kunt voeren).

Aan de mensen die een GPS van ons lenen, geven we voorafgaand aan de beginnerscursus een korte cursus GPS. Deze begint 13.00 uur.

Gevorderden cursus
De gevorderdencursus is bedoeld voor geocachers die al een tijdje cachen, maar nog wat meer willen weten over complexere technieken en mysteries.

Alles over geocaching: Cursus geocaching

We beginnen met Mystery-caches. In dit deel ga je zelf aan de slag met puzzels. De oplossingen kun je gebruiken om de Guitige geocacher op te sporen. Ook gaan we in op de geheimen van het boek d3Zusjes.

Na ongeveer anderhalf uur is het tijd voor een korte pauze met wat te drinken en een koek.

Na de pauze gaan we in op positieformaten, peilingen, kruispeilingen e.d. Het programma is in eerste instantie gericht op het gebruik van de GPS, maar ook het gebruik van de smartphone komt aan de orde. Met de opgedane kennis ga je vervolgens in kleine groepjes op zoek naar een cache waarbij je de genoemde technieken gaat toepassen.

Wanneer?
Nog onbekend. Dit voorjaar is de cursus afgelast.

Maximaal aantal deelnemers
Aan de gevorderdencursus kunnen maximaal 25 deelnemers meedoen.

GPS
We gaan er bij de gevorderden-cursus vanuit dat je zelf een GPS hebt en er mee kunt werken. De uitleg is gericht op GPS-en van Garmin. 

  JaTi : Alles over geocaching     
    JaTi - e-mail: info@jati.nl - telefoon: 06-1240-1550<!--Begin Walla Walla webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over geocaching</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Alles over geocaching is de site waaop je informatie vindt over geocaching (schatzoeken met een GPS). Je vindt er informatie over gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies en nog veel meer. Ook vind je hier informatie over het boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1 van Jaap van Raffe en Tineke de Boer. <p> Trefwoorden: geocaching, schatzoeken, GPS, gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies, boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1, Jaap van Raffe, Tineke de Boer