Bedrijfsuitje 7 Missions
Home       Caches       Zwervers       Events       Navigeren       Puzzels       Caches maken      
Bedrijfsuitjes/familieuitjes       Boek Alles over geocaching       Shop       Alles over GPS       Links      


Caches

Groundspeak onderscheidt verschillende typen caches. De drie belangrijkste zijn: Traditionele caches (de cache is eigenlijk niet meer dan een doos of kistje met een logboek en eventueel goodies om te ruilen), Multi-caches (een speurtocht met meerdere punten met helemaal aan het eind de schat) en Mystery caches (een cache waarbij vooraf een puzzel moet worden opgelost). Daarnaast worden nog Letterboxcaches, Wherigocaches, Earthcaches, Eventcaches, Mega-eventcaches en nog veel meer onderscheiden.


Alles over geocaching: Een kleine geocache
Een (grote foto van) kleine geocache.


Caches en cachegrootte
Op basis van de grootte van de cache (het kistje) wordt ook nog onderscheid gemaakt tussen caches. Veel genoemde typen zijn: Nano (vingerhoed), Micro (filmrolletje), Klein (broodtrommel), Normaal (munitiekistje) en Groot (20 liter of meer).Een cache opsporen
Als je geregistreerd bent bij Groundspeak, kun je beginnen met je nieuwe hobby.

1.Ga naar de website www.geocaching.com
2.Zet de taal op Nederlands als je dat nog niet hebt gedaan
4.Log in als je nog niet ingelogd bent


* of ga direct naar de kaart

3.Klik op de kaart (Zoek naar geocaches in jouw buurt) en kies een cache die je wilt gaan lopen
5.Print de cachebeschrijving
6.Ga naar de aangegeven startlocatie
7.Volg de aanwijzingen (en je GPS) tot je de cache gevonden hebt.
8.Meld je vondst in het logboekje, ruil eventueel wat goodies en verstop de cache weer goed
9.Ga naar huis en herhaal stappen 1-4
10.Klik op de pagina van de cahce op 'Geocache loggen' en meld je vondst ook op internet.


Een cache zoeken met een smartphone
Als je gaat cachen met een smartphone met een geocaching-app, kun je via die app caches uitkiezen. Dat werkt ongeveer hetzelfde als via de website Geocaching.com. Je vraagt de kaart met caches op en kiest de cache die je wilt doen en gaat daar naartoe. Het loggen van een cache kun je ook via de app doen als je dat wilt. Wijzelf vinden het zoeken van traditionals met een smartphone super makkelijk. Als we een multi gaan doen, vinden we het handiger toch een uitdraai van de cachebeschrijving te gebruiken naast de gps/smartphone.

The Best of Geocaching
Je kunt ook leuke caches vinden op de
site The best of geocaching. Op die site vind je naast informatie over geocaching en links naar leuke en handige sites de schaal van Delbar met de leukste geocaches van Nederland.


 

  Alles over geocaching     
    e-mail: info@raffen.nl - telefoon: 06-3020-3090<!--Begin RAFFEN webdesign pagina voor oude browsers--> <p><font face="verdana,arial,helvetica" color="#CCCCCC" size=5> <b>Alles over geocaching</b> <font face="verdana,arial,helvetica" color="#FFFFFF" size=2><p> Alles over geocaching is de site waaop je informatie vindt over geocaching (schatzoeken met een GPS). Je vindt er informatie over gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies en nog veel meer. Ook vind je hier informatie over het boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1 van Jaap van Raffe en Tineke de Boer. <p> Trefwoorden: geocaching, schatzoeken, GPS, gps ontvangers, cachen, caches, trackables, geocoins, travel bugs, GPS, navigeren, puzzels, een cache maken, geocaching events, goodies, boek Alles over geocaching, ISBN 978-90-813554-2-1, Jaap van Raffe, Tineke de Boer